• DE KIEKEBELT & PAINTBALL WIERDEN
 • Haarboersweg 1
 • 7645 AD Hoge Hexel
 • Tel 0546 571793
 • info@dekiekebelt.nl
 • info@paintballwierden.nl

  De omgeving

  De Omgeving leent zich uitstekend om te wandelen, fietsen, mountainbiken, uitstapjes maken. Ook zijn er diverse uitstapjes mogelijk waaronder attractiepark Slagharen, Avonturenpark Hellendoorn, Kartplaza Nijverdal, diverse bioscopen en vele oude dorpen en stadjes.

  Recreactiepark Het Lageveld

  Op slechts 600 meter afstand ligt recreatiepark ‘Het Lageveld’. U kunt hier zwemmen, fietsen, wandelen, surfen, enz. Bij het peuter- en kleuterbad is een grote speeltuin aanwezig. Tevens zijn er mogelijkheden om te bbq’en, picknicken en in het hoogseizoen is ook de kiosk geopend waar u ijs en snacks kunt kopen.
  Vriezenveenseweg 57, 7641 PE Wierden,
  Telefoonnummer 0546 575791
  www.hetlageveld.nl

  Subtropisch zwemparadijs De Kolk

  Vlakbij het centraal station vind u het overdekte zwembad ‘De Kolk’. het is een zwemaccommodatie met een wedstrijdbad, recreactiebad, kleuter- en peuterbad, whirlpools, jetstreams, 50 meter lange glijbaan, turkse stoombad, enz.
  Dikkensweg 3, 7641 CC Wierden,
  Telefoonnummer 0546 572490
  www.dekolk.nl

  Het Wierdense Veld

  Kom naar het Wierdense Veld als je van ruimte houdt. Ooit was dit een gebied met veel nat heideterrein en volop levend hoogveen. Nu is het een bijzonder weids natuurgebied met (vergraste) heide en hoogveen. Hier vind je nog echte rust.

  Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug

  Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug is een gebied van ongeveer 35 vierkante kilometer en is in eigendom van en in beheer bij Staatsbosbeheer, de Vereniging Natuurmonumenten en enkele particuliere eigenaren. Samen met alle bij het gebied betrokkenen wordt aan het beheer en de inrichting gewerkt. Het IVN zorgt net als in de andere nationale parken in Nederland voor de coördinatie en uitvoering van een groot deel van de communicatie en educatie voor en over het nationaal park.
  Diverse informatiecentra’s:

  Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, Grotestraat 281, 7441 GS, Nijverdal
  Natuurdiorama Holterberg
  , Holterbergweg 12, 7451 JL, Holten
  Informatieschuur De Pas,
  Oude Deventerweg te Haarle